Met ingang van dit seizoen een nieuw lidmaatschap: AR-lidmaatschap

Er is steeds meer vraag naar een flexibel lidmaatschap. We zien de laatste tijd leden stoppen die niet meer de vaste verplichtingen willen. Met het AR-lidmaatschap kunnen leden aangeven dat ze zo af en toe wel een wedstrijd willen spelen. Daarnaast mogen AR-leden deelnemen aan trainingen. Oftewel een erg flexibel lidmaatschap.

 

Dit lidmaatschap valt wat contributie betreft tussen trainend lid en spelend lid, omdat zij geen volledig wedstrijdprogramma spelen. Een AR-lid wordt niet ingedeeld in een team, maar kan door de verschillende teams worden benaderd wanneer zij zelf niet over genoeg mensen beschikken. Met het indelen van de teams wordt dus ook geen rekening gehouden met AR-leden en zorgt de TC ervoor dat de teams voldoende bezetting hebben (idealiter 6 om 6 per team). Bij afmeldingen/verhinderingen/blessures/etc. kunnen naast de junioren ook de AR-leden worden benaderd. In overleg met de TC wordt bepaald hoe we de trainingen in kunnen richten, afhankelijk van het aantal AR-leden.

 

Voorwaarden:

  • Een AR-lid speelt maximaal 10 wedstrijden per seizoen. Bij meer wedstrijden wordt het lidmaatschap omgezet naar spelend lid, met de bijbehorende contributie. Uitzonderingen kunnen door het bestuur/de TC worden gemaakt, indien noodzakelijk.
  • De contributie voor een AR-lidmaatschap is vastgesteld op € 36,- per kwartaal.
  • De AR-leden worden in een WhatsApp-groep geplaatst samen met de aanvoerders van de teams. De aanvoerders kunnen hierin de AR-leden vragen om in te vallen.
  • Meld je aan als AR-lid als je ook daadwerkelijk met regelmaat beschikbaar en bereid bent om in te vallen/wedstrijden te spelen.
  • Als AR-lid wordt je minimaal ingedeeld in het takenschema, maximaal tweemaal per seizoen.

 

 

Ben jij enthousiast geworden? Meld jezelf dan aan via het inschrijfformulier op onze website en geef hierop aan dat je AR-lid wilt worden. Mail dit inschrijfformulier naar tc@kvdot.nl en ledenadministratie@kvdot.nl

Houd je spreekbeurt over korfbal!

(LET OP: Veranderd!)

 

Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8? Houd dan je spreekbeurt over korfbal en laat jouw klasgenoten zien hoe leuk, gezellig, cool en stoer onze sport is!

Voorheen kon je ons mailen en zorgden wij voor een pakketje voor je spreekbeurt. In de tijd van digitalisering past dit steeds minder in het beeld van het KNKV.

Zij ontwikkelden daarom een website die je helpt bij het maken van je spreekbeurt. Kijk hiervoor op: https://www.knkv.nl/korfbal/spreekbeurtpakket

 

Mocht je nog materialen willen lenen, dan kun je contact opnemen met school@kvdot.nl.

Natuurlijk hopen we dat er naar aanleiding van jouw spreekbeurt klasgenoten enthousiast zijn geworden en ze willen komen korfballen, in dat geval mag je dit bij ons doorgeven (school@kvdot.nl) en zorgen we voor flyers met informatie over onze club en korfbal. 

Uniek Sporten Sportdag - Alex Manders

Vrijdag 1 februari stonden ook wij op de markt voor Uniek Sporten, georganiseerd door het Sport Expertise Centrum. Onze eigen Alex en moeder en trainster van ons G-team Anita werden geïnterviewd. 

Designtoprint

Afgelopen zondag ontvingen we van Designtoprint dit prachtige spandoek voor in de hal! Hartelijk bedankt voor jullie sponsoring! Ons vlaggenschip wist overigens de punten in Oss veilig te stellen! Uitslag 21-20. Benieuwd naar Designtoprint? Kijk dan op https://www.designtoprint.nl

Jan Steffens nieuwe coach DOT 1

Wij zijn blij te kunnen melden dat we Jan Steffens voor volgend seizoen hebben kunnen vastleggen als hoofdcoach van onze selectie. Jan zal Petra op gaan volgen. Uiteraard willen we Petra bedanken voor haar inzet van de afgelopen twee seizoenen en ontzettend veel succes wensen in haar verdere carrière als trainster.
Jan is geen onbekende van de meeste selectiespelers. Hij was tot vorig seizoen trainer bij de Apeldoornse korfbalvereniging Steeds Hooger en streed daarmee tegen DOT om het kampioenschap in de tweede klasse. Momenteel is de 48-jarige oefenmeester actief bij het tweedeklasser HKC uit Utrecht. Jan, woonachtig in Zutphen, ziet bij de Osse korfbalclub veel potentie. De selectie van de Osse korfbalvereniging kent een goede mix van jong en oud. Daarnaast heeft de club veel aanstormende talenten rondlopen in de jeugd.
Zelf kent Jan als geen ander de klappen van de zweep. In zijn jeugdige jaren speelde hij bij ZKC’16 uit Zutphen. Daar doorliep hij met succes de jeugdopleiding en speelde hij in regionale selectieteams. 14 jaar lang speelde hij in de selectie van hoofdklasser ZKC’16. Na zijn korfbalcarrière ging Jan aan de slag als trainer/coach bij onder andere Korfoes en Hellas (beide Deventer), TOP (Vroomshoop), Blauw-Zwart (Wierden), Melynas (Eerbeek), Steeds Hooger (Apeldoorn) en HKC (Utrecht).
Jan welkom bij onze club!
We zijn tevens blij te kunnen melden dat Dennis van Kaathoven het tweede onder zijn hoede blijft nemen. Daar zijn we ontzettend blij mee, want ondanks een rommelig seizoen, ziet Dennis toch voldoende mogelijkheden om nog een jaar door te gaan.
Jan en Dennis, veel succes!

Schoolkorfbal

Draag JIJ onze sport een warm hart toe?

Je korfbalt zelf, of je kinderen spelen enthousiast korfbal. De hele familie doet mee. Binnen de lijnen, voor een sportieve wedstrijd, of buiten de lijnen om aan te moedigen. En daarna is er tijd om gezellig nog wat drinken of een praatje te maken. Je voelt je welkom.

Bij DOT houden we van deze sportieve gezelligheid en we willen graag een beetje groeien. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

 

Ben je graag met kinderen bezig?

Wij geloven dat DOT het beste groeit door onze jongste leden, letterlijk dan. We zoeken dan ook ouders en spelend clubgenoten, met of zonder korfbal ervaring, die het leuk vinden om jonge kinderen enthousiast te maken voor sport, liefst onze sport.

Hoe dan? Door korfbal gymlessen te verzorgen op basisscholen aan 4 tot 10 jarigen. Laat ze lekker rausen en het gevoel ervaren van lekker samen sporten. Zorg dat ze enthousiast thuiskomen met een uitnodiging om eens bij onze kangoeroes of Fjes te komen kijken.

De eerste lessen lijken hun vruchten al af te werpen, afgelopen jaar hebben we 7 nieuwe Fjes en 9 nieuwe Kangoeroes mogen verwelkomen.

 

Wil je een paar uur per jaar vrijmaken?

Zoals gezegd, korfbal ervaring is niet nodig. Wel de wil om overdag, tijdens schooluren, een dagje vrij te nemen van je normale taken om 1 of meerdere gymlessen te verzorgen. Je doet dit altijd met zijn tweeen. Er zijn ook mogelijkheden om het bij jouw kind(eren) op school te doen!

Wij zorgen voor een programma en, als je wilt, verzorgen we een instructie.

 

Help je mee?

Enthousiast geworden? Meld je dan bij ondergetekenden of stuur een e-mail naar school@kvdot.nl. Heb je een voorkeur, geef het aan.

 

Marcel van Beek, Martijn van Aart, Lia Bras, Ina Abrahams, Simone van der Donk, Ines Kieboom en Wouter van Aanholt

Collecte Gehandicaptensport

Tijdens de landelijke collecteweek die loopt van 1 t/m 7 april zijn wij als vereniging op zoek naar vrijwilligers die een of meerdere avonden 1,5 tot 2 uur de tijd willen vrij maken om te collecteren voor de gehandicaptensport. Tijdens de collecte wordt van je gevraagd om in de door ons aangewezen straten langs de deuren te gaan voor het fonds Gehandicaptensport.

De tijd en dag (in de collecteweek) mag je helemaal zelf bepalen.
Voor ouders van jeugdleden is het ook mogelijk om te collecteren tijdens de trainingstijden van uw zoon/dochter. Wij kijken dan voor geschikte straten in de buurt van het clubhuis!

Wil jij je sterk maken voor de gehandicaptensport? Wij ontvangen graag je aanmelding via de mail: bestuur@kvdot.nl. Wilt u liever bij u in de buurt collecteren dan ontvangen wij ook graag de omgeving waar u zou willen collecteren maar kunnen helaas niets garanderen!

Graag aanmelden voor 19 maart 2018!

Even kennis maken met… Jara

Jara korfbalt al sinds de kangoeroetjes en ze speelt dit jaar in onze D1. Jara vindt korfbal heel leuk omdat het altijd gezellig is en het is dicht in de buurt. Hier heeft ze veel vriendinnen en daar heeft ze het altijd heel gezellig mee.
De leukste activiteit die wordt georganiseerd is het kamp, vooral de kampdoop. Lekker vies worden en ook nog overnachten met heel DOT.
Jara vertelt dat haar leukste trainer haar vader, Erwin, is geweest. Erwin laat iedereen altijd veel rennen en dat vindt Jara heel leuk. Jara’s grote voorbeeld is Lesley, ze wil later ook in DOT 1 spelen.
Jara’s zus, Isa, korfbalt ook en speelt in de C1. Jara vindt zichzelf sneller dan Isa, maar beter durft ze niet te zeggen.
Het leukste wat ze ooit heeft meegemaakt is het kampioenschap in de D1. 

Koningsdag in de stad! 

Op vrijdag 27 april is het weer Koningsdag! 
We zouden dan graag weer in de stad staan om onze vereniging te presenteren en zoeken daarvoor nog vrijwilligers. Twee jaar terug stonden we hier voor het laatst en toen was het een groot succes! Eigen leden waren enthousiast, maar ook vele kinderen en ouders kwamen een kijkje nemen! 
Lijkt het jou leuk om ons te helpen? 
Meld jezelf dan aan via school@kvdot.nl of spreek ons even aan! 

G-korfbal toernooi bij DOT!

Op zaterdag 21 april is het jaarlijks G-korfbal toernooi, deze keer op het veld van DOT!

Het programma start om 11:00 uur en duurt tot 14:30 uur.

Tevens is het in april 10 jaar geleden dat DOT met G korfbal startte, zodoende gaan we er net iets speciaals van maken.

Rond de middag zal Dolf Nijbroek (Programmaleider G korfbal KNKV) een korfbal clinic geven.