Houd je spreekbeurt over korfbal!

(LET OP: Veranderd!)

 

Zit jij in groep 5, 6, 7 of 8? Houd dan je spreekbeurt over korfbal en laat jouw klasgenoten zien hoe leuk, gezellig, cool en stoer onze sport is!

Voorheen kon je ons mailen en zorgden wij voor een pakketje voor je spreekbeurt. In de tijd van digitalisering past dit steeds minder in het beeld van het KNKV.

Zij ontwikkelden daarom een website die je helpt bij het maken van je spreekbeurt. Kijk hiervoor op: https://www.knkv.nl/korfbal/spreekbeurtpakket

 

Mocht je nog materialen willen lenen, dan kun je contact opnemen met school@kvdot.nl.

Natuurlijk hopen we dat er naar aanleiding van jouw spreekbeurt klasgenoten enthousiast zijn geworden en ze willen komen korfballen, in dat geval mag je dit bij ons doorgeven (school@kvdot.nl) en zorgen we voor flyers met informatie over onze club en korfbal. 

Uniek Sporten Sportdag - Alex Manders

Vrijdag 1 februari stonden ook wij op de markt voor Uniek Sporten, georganiseerd door het Sport Expertise Centrum. Onze eigen Alex en moeder en trainster van ons G-team Anita werden geïnterviewd. 

Designtoprint

Afgelopen zondag ontvingen we van Designtoprint dit prachtige spandoek voor in de hal! Hartelijk bedankt voor jullie sponsoring! Ons vlaggenschip wist overigens de punten in Oss veilig te stellen! Uitslag 21-20. Benieuwd naar Designtoprint? Kijk dan op https://www.designtoprint.nl

1 minuut stilte voor alle wedstrijden

Het verschrikkelijke ongeval van donderdag 20 september 2018 kunnen en willen wij niet zomaar voorbij laten gaan. Onze vlaggen hangen half stok en komend weekend zullen onze teams voor aanvang van de thuiswedstrijd 1 minuut stilte houden. Voor uitwedstrijden kunnen wij helaas niet afspreken dat 1 minuut stilte wordt gehouden. We verzoeken onze leden en coaches om dit met de scheidsrechter en tegenstander af te spreken.

 

Op deze manier willen wij als vereniging de slachtoffers herdenken en ons medeleven tonen aan de nabestaanden. We hopen dat onze leden en de bezoekers van ons complex hier respectvol mee omgaan.

Schoolkorfbaltoernooi vrijdag 5 oktober

Op vrijdag 5 oktober hebben alle basisscholen van de stichting SAAM (voormalig SKBO en OOG) een studiedag en zijn de kinderen dus vrij. Dat leek ons een leuke aanleiding om voor hen een gezellig en sportief korfbaltoernooi te organiseren! We hebben hiervoor alle scholen uitgenodigd en onze eigen jeugdleden hebben ook een uitnodiging ontvangen. Zij hebben kaartjes meegekregen om uit te delen in de klas en zo zelf een team samen te stellen. Geen pakketje ontvangen? Ze liggen nog in het clubhuis of vraag het even aan een van de SAV-leden.

 

Natuurlijk zoeken we ook nog begeleiding! Ben jij vrij op vrijdag 5 oktober? Meld jezelf dan aan als leiding via school@kvdot.nl.

Vierde editie Giga Kangoeroe Klupdag groter dan ooit!

Dinsdag 15 mei vond alweer voor de vierde keer de Giga Kangoeroe Klupdag plaats op onze velden. Dit jaar mochten we 520 kleuters ontvangen, die begeleid werden door 140 studenten van het Hooghuis uit Oss en het Koning Willem I College uit ’s-Hertogenbosch.

 

Dit jaar draaiden we voor het eerst twee programma’s. Scholen hadden dus de keuze of ze in de ochtend of in de middag deelnamen. Deelname is volledig gratis en alles proberen we te regelen met sponsors en donateurs.

 

De kinderen genoten zichtbaar! Ook de studenten waren te spreken over de goede organisatie. Via deze weg willen wij iedereen bedanken, de studenten, scholen, docenten, vrijwilligers en natuurlijk de kleuters zelf.

 

Verschillende media kwam nog een kijkje nemen.
- D-tv Oss:

http://www.d-tv.nl/giga-kangoeroe-klupdag-groter-dan-ooit/content/item?1082220

 

- Brabants Dagblad Regio Oss:

https://www.bd.nl/oss/520-kleine-sportende-kleutertjes~ab789a19/

 

 

Meer foto’s zullen binnenkort volgen! 

Jan Steffens nieuwe coach DOT 1

Wij zijn blij te kunnen melden dat we Jan Steffens voor volgend seizoen hebben kunnen vastleggen als hoofdcoach van onze selectie. Jan zal Petra op gaan volgen. Uiteraard willen we Petra bedanken voor haar inzet van de afgelopen twee seizoenen en ontzettend veel succes wensen in haar verdere carrière als trainster.
Jan is geen onbekende van de meeste selectiespelers. Hij was tot vorig seizoen trainer bij de Apeldoornse korfbalvereniging Steeds Hooger en streed daarmee tegen DOT om het kampioenschap in de tweede klasse. Momenteel is de 48-jarige oefenmeester actief bij het tweedeklasser HKC uit Utrecht. Jan, woonachtig in ’s-Hertogenbosch, ziet bij de Osse korfbalclub veel potentie. De selectie van de Osse korfbalvereniging kent een goede mix van jong en oud. Daarnaast heeft de club veel aanstormende talenten rondlopen in de jeugd.
Zelf kent Jan als geen ander de klappen van de zweep. In zijn jeugdige jaren speelde hij bij ZKC’16 uit Zutphen. Daar doorliep hij met succes de jeugdopleiding en speelde hij in regionale selectieteams. 14 jaar lang speelde hij in de selectie van hoofdklasser ZKC’16. Na zijn korfbalcarrière ging Jan aan de slag als trainer/coach bij onder andere Korfoes en Hellas (beide Deventer), TOP (Vroomshoop), Blauw-Zwart (Wierden), Melynas (Eerbeek), Steeds Hooger (Apeldoorn) en HKC (Utrecht).
Jan welkom bij onze club!
We zijn tevens blij te kunnen melden dat Dennis van Kaathoven het tweede onder zijn hoede blijft nemen. Daar zijn we ontzettend blij mee, want ondanks een rommelig seizoen, ziet Dennis toch voldoende mogelijkheden om nog een jaar door te gaan.
Jan en Dennis, veel succes!

Schoolkorfbal

Draag JIJ onze sport een warm hart toe?

Je korfbalt zelf, of je kinderen spelen enthousiast korfbal. De hele familie doet mee. Binnen de lijnen, voor een sportieve wedstrijd, of buiten de lijnen om aan te moedigen. En daarna is er tijd om gezellig nog wat drinken of een praatje te maken. Je voelt je welkom.

Bij DOT houden we van deze sportieve gezelligheid en we willen graag een beetje groeien. Hoe meer zielen, hoe meer vreugd.

 

Ben je graag met kinderen bezig?

Wij geloven dat DOT het beste groeit door onze jongste leden, letterlijk dan. We zoeken dan ook ouders en spelend clubgenoten, met of zonder korfbal ervaring, die het leuk vinden om jonge kinderen enthousiast te maken voor sport, liefst onze sport.

Hoe dan? Door korfbal gymlessen te verzorgen op basisscholen aan 4 tot 10 jarigen. Laat ze lekker rausen en het gevoel ervaren van lekker samen sporten. Zorg dat ze enthousiast thuiskomen met een uitnodiging om eens bij onze kangoeroes of Fjes te komen kijken.

De eerste lessen lijken hun vruchten al af te werpen, afgelopen jaar hebben we 7 nieuwe Fjes en 9 nieuwe Kangoeroes mogen verwelkomen.

 

Wil je een paar uur per jaar vrijmaken?

Zoals gezegd, korfbal ervaring is niet nodig. Wel de wil om overdag, tijdens schooluren, een dagje vrij te nemen van je normale taken om 1 of meerdere gymlessen te verzorgen. Je doet dit altijd met zijn tweeen. Er zijn ook mogelijkheden om het bij jouw kind(eren) op school te doen!

Wij zorgen voor een programma en, als je wilt, verzorgen we een instructie.

 

Help je mee?

Enthousiast geworden? Meld je dan bij ondergetekenden of stuur een e-mail naar school@kvdot.nl. Heb je een voorkeur, geef het aan.

 

Marcel van Beek, Martijn van Aart, Lia Bras, Ina Abrahams, Simone van der Donk, Ines Kieboom en Wouter van Aanholt

Collecte Gehandicaptensport

Tijdens de landelijke collecteweek die loopt van 1 t/m 7 april zijn wij als vereniging op zoek naar vrijwilligers die een of meerdere avonden 1,5 tot 2 uur de tijd willen vrij maken om te collecteren voor de gehandicaptensport. Tijdens de collecte wordt van je gevraagd om in de door ons aangewezen straten langs de deuren te gaan voor het fonds Gehandicaptensport.

De tijd en dag (in de collecteweek) mag je helemaal zelf bepalen.
Voor ouders van jeugdleden is het ook mogelijk om te collecteren tijdens de trainingstijden van uw zoon/dochter. Wij kijken dan voor geschikte straten in de buurt van het clubhuis!

Wil jij je sterk maken voor de gehandicaptensport? Wij ontvangen graag je aanmelding via de mail: bestuur@kvdot.nl. Wilt u liever bij u in de buurt collecteren dan ontvangen wij ook graag de omgeving waar u zou willen collecteren maar kunnen helaas niets garanderen!

Graag aanmelden voor 19 maart 2018!

Even kennis maken met… Jara

Jara korfbalt al sinds de kangoeroetjes en ze speelt dit jaar in onze D1. Jara vindt korfbal heel leuk omdat het altijd gezellig is en het is dicht in de buurt. Hier heeft ze veel vriendinnen en daar heeft ze het altijd heel gezellig mee.
De leukste activiteit die wordt georganiseerd is het kamp, vooral de kampdoop. Lekker vies worden en ook nog overnachten met heel DOT.
Jara vertelt dat haar leukste trainer haar vader, Erwin, is geweest. Erwin laat iedereen altijd veel rennen en dat vindt Jara heel leuk. Jara’s grote voorbeeld is Lesley, ze wil later ook in DOT 1 spelen.
Jara’s zus, Isa, korfbalt ook en speelt in de C1. Jara vindt zichzelf sneller dan Isa, maar beter durft ze niet te zeggen.
Het leukste wat ze ooit heeft meegemaakt is het kampioenschap in de D1.